020 789 3204 Soita meille Ota yhteyttä

Hyötyä kasveista

Ei tarvitse olla ympäristöpsykologi ymmärtääkseen, että kasvit näyttävät kauniilta. Mutta kun kaivaa hieman syvemmälle niiden kauneuden alle, huomaa, että vihersisustukset hyödyt ovat paljon muutakin kuin esteettisiä. 

Viimeaikaiset tutkimukset kertovat, että huonekasvit tekevät hyvää rakennuksille ja ihmisille monin eri tavoin. Vihersisustuksella on tärkeä rooli miellyttävän ja seesteisen tilan luomisessa, jossa on hyvä liikkua, työskennellä tai rentoutua.

Kaupallisten tilojen vihersisustuksen asiantuntijoina Ambius tietää, mikä saa toimistosi näyttämään hyvältä ja tekee työntekijöistäsi tyytyväisempiä. Voit ottaa vihreyden tuomat edut käyttöön heti! Ota yhteyttä ja tilaa kartoitus soittamalla numeroon 020 789 3204 tai täytä yhteydenottolomake klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Kasvit auttavat vähentämään stressiä ja luomaan hyvää oloa

Useimmat meistä tietävät vaistomaisesti, että huonekasvit saavat meidät tuntemaan olomme kotoisaksi. Koemme vähemmän stressiä, kun ympärillämme on kasveja. Rakennukset ovat hiljaisempia ja rennompia, mutta samalla myös virikkeellisempiä ja mielenkiintoisempia.

Huomattava määrä akateemisia tutkimuksia on osoittanut vakuuttavasti, että sisätilojen vihersisustuksella on dramaattisia vaikutuksia rakennuksen asukkaiden hyvinvointiin. 

Toimistotyöntekijät ovat tuottavampia, ottavat vähemmän sairauslomia, tekevät vähemmän virheitä ja ovat tyytyväisempiä, kun tilan vihersisustukseen on panostettu.

Sairaalapotilaat hyötyvät suuresti siitä, että he ovat enemmän yhteydessä luontoon. On jopa todisteita siitä, että opiskelijat suoriutuvat paremmin oppimisympäristössä, joihin on lisätty kasveja. 

Tee työympäristöstäsi onnellisempi ja tuottavampi. Ota yhteyttä ja tilaa kartoitus soittamalla numeroon 020 789 3204 tai täytä yhteydenottolomake verkossa.

Kasvit parantavat ilmanlaatua

Tutkijat ovat yleisesti yhtä mieltä siitä, että kasvit parantavat sisäympäristöä ja ovat hyödyllisiä sisäilmasairausten ja niinkutsutun sairas rakennus- eli SBS (Sick Building Syndrome) -oireyhtymän torjunnassa. 

SBS-oireyhtymälle ei ole löydetty erityistä syytä, mutta huonon ilmanlaadun, liiallisen taustamelun sekä valon ja ilmankosteuden riittämättömän säätelyn uskotaan olevan merkittäviä tekijöitä. 

Koska kasveilla on suuri pinta-ala ja ne vaihtavat kaasuja ja vettä ympäristönsä kanssa, huonekasvit voivat auttaa ratkaisemaan monia näistä ongelmista. 

Sisäkasvien erityisiä etuja ovat:

  1. Hiilidioksidipitoisuuden vähentäminen
  2. Ilmankosteuden lisääminen
  3. Epäpuhtauksien, kuten bentseenin ja typpidioksidin, pitoisuuksien vähentäminen. 
  4. Ilman pölypitoisuuksien vähentäminen
  5. Ilman lämpötilan pitäminen alhaalla

Kysy lisää vihersisustuksen hyödyistä soittamalla numeroon 020 789 3204 tai täytä yhteydenottolomake verkossa.

Kasvit auttavat vähentämään taustamelua

Kasveja on jo pitkään käytetty vilkkaasti liikennöityjen teiden melun vähentämiseen. Viime aikoina tutkimukset ovat osoittaneet että sisäkasvit voivat auttaa vähentämään taustamelua myös rakennusten sisällä.

Ambiuksen tekemät tutkimukset osoittavat, että kasvit ja niiden lehdet vaimentavat, hajottavat ja heijastavat taustamelua, mikä tekee tilasta miellyttävämmän siinä oleskeleville.

South Bankin yliopistossa Lontoossa työskentelevä tohtoriopiskelija Peter Costa havaitsi tuellamme, että tietyt kasvit vaimentavat erityisen hyvin korkeita taajuuksia. Kasvit vaimentavat ääntä parhaiten akustisesti elävissä tiloissa, kuten tiloissa, joissa on kovia pintoja.

Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Täytä yhteydenottolomake ja pyydä tarjous.

Lue lisää Ambiuksesta ja toiminnastamme.