020 789 3204 Soita meille Ota yhteyttä

Vastuullisuus

Olemme sitoutuneet rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

Me Ambiuksella olemme jo pitkään tunnustaneet ja korostaneet tarjoamiemme palveluiden ympäristöhyötyjä. Vaikka tiedämme, että vielä on paljon tehtävää, olemme alkaneet tehdä toimintamme kestävyyttä edistäviä muutoksia tinkimättä tuotevalikoimastamme tai korkeatasoisesta palvelustamme.

Rentokil Initial -konserni, johon Ambius kuuluu, toimii 88 maassa ja yli 90:ssä maailman 100 suurimmasta kaupungista. Suurena organisaationa tiedämme, että meillä on mahdollisuus saada alalla aikaan merkittäviä muutoksia. Tätä silmällä pitäen kehitimme vuonna 2020 koko yrityksen kattavan toiminnallisen lähestymistavan ympäristövastuullisuuteen, jota toteutetaan joka päivä maakohtaisten toimintojen kautta.

Suunnitelmamme rakentuu kolmen peruspilarin ympärille: Kestävät ratkaisut, kestävät toiminnot ja kestävät työpaikat. Lue niistä lisää alla.

Kestävät ratkaisut

Pyrimme siirtymään ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja kartoitamme hankintaketjujamme, jotta voisimme työskennellä vain kestävien toimittajien kanssa, ja varmistamme, että kaikki käyttämämme paperituotteet ja muut materiaalit on suunniteltu kestävän kehityksen mukaisesti. Pyrimme johtamaan alaa ympäristöystävällisimmällä tuote- ja palveluvalikoimalla ja tukemaan asiakkaidemme omia ympäristötavoitteita.

Kestävät toiminnot

Koko toimintamme on sitoutunut saavuttamaan hiilidioksidin nettonollapäästöt vuoteen 2040 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi vähennämme ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä siirtymällä vähäpäästöiseen (EV) ajoneuvokantaan ja käyttämällä reittisuunnittelutyökaluja kilometrimäärän vähentämiseksi.

Mittaamme ja vähennämme jätettä kaikissa toimipisteissämme pyrkien siihen, että se ei päädy kaatopaikalle tai poltettavaksi, ja siirrymme käyttämään 100% uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä pakkauksia. Lisäksi teemme yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa minimoidaksemme omat ja tuotteidemme ilmastovaikutukset. Olemme jo nähneet 25% parannuksen hiilidioksidipäästöjen tehokkuudessa vuodesta 2017.

Kestävät työpaikat

Edistääkseemme kestäviä työympäristöjä käytämme uusiutuvia energianlähteitä omistamissamme rakennuksissa ja parannamme kiinteistöjen energiatehokkuutta, esimerkiksi LED-valaistukseen vaihtamalla.

Henkilöstömme on ehdottoman tärkeä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Siksi pyrimme ottamaan työntekijämme mukaan ympäristöhankkeisiin, tiedottamaan kestävyystavoitteista ja niiden etenemisestä ja antamaan henkilöstöllemme myös mahdollisuuden esittää omia ideoitaan. Yhdessä rakennamme kestävän kehityksen kulttuuria koko yritykseen.

Kestävät toiminnot

Koko toimintamme on sitoutunut saavuttamaan hiilidioksidin nettonollapäästöt vuoteen 2040 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi vähennämme ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä siirtymällä vähäpäästöiseen (EV) ajoneuvokantaan ja käyttämällä reittisuunnittelutyökaluja kilometrimäärän vähentämiseksi. Mittaamme ja vähennämme jätettä kaikissa toimipisteissämme pyrkien siihen, että se ei päädy kaatopaikalle tai poltettavaksi, ja siirrymme käyttämään 100% uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä pakkauksia. Lisäksi teemme yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa minimoidaksemme omat ja tuotteidemme ilmastovaikutukset. Olemme jo nähneet 25% parannuksen hiilidioksidipäästöjen tehokkuudessa vuodesta 2017.

Kestävät tuoksut

Premium Scenting -tuoksuvalikoimamme sisältää vain korkealaatuisia, uusiutuvia ja vastuullisesti hankittuja raaka-aineita. Tuotevalikoima noudattaa kansainvälisen hajusteyhdistyksen (IFRA) standardien mukaisia tuoksujen turvallisuusstandardeja sekä varmistaa työpaikan terveys- ja turvallisuusvaatimusten noudattamisen.

  • AAA-luokitus ympäristöjärjestö CDP:ltä
  • Tuoksujen valmistukseen käytetään 100% uusiutuvia energianlähteitä
  • Tuotannosta ei synny kaatopaikkajätettä
  • Synteettiset tuoksut on luotu vähentämään harvinaisten ja vaikeasti saatavien ainesosien käyttöä.
  • Synteettiset tuoksut valmistetaan käyttämällä ympäristöystävällistä kemiaa ja bioteknologiaa.
  • PremiumScenting-valikoima käyttää 99% biohajoavia ainesosia

Vastuullisen liiketoiminnan raportti

Toimintamme on yhdenmukaistettu YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa ja olemme sitoutuneet edistämään positiivista muutosta toimitusketjuissamme ja saavuttaamaan nettonollahiilidioksidipäästöt kaikilla liiketoimintamme osa-alueilla vuoteen 2040 mennessä.

Lataa suomenkielinen vastuullisen liiketoiminnan raporttimme (2023) klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja lue lisää ympäristötavoitteistamme ja -raportoinnista.

Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Täytä yhteydenottolomake ja pyydä tarjous.

Lue lisää Ambiuksesta ja toiminnastamme.